6 Mart 2015 Cuma

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek



Mayalı hamura haşhaşın çok yakıştığını düşünenlerdenim.  Sık sık yaptığım sevilerek tüketilen  haşhaşlı burmadan sonra yeni favorim sunumuyla göz dolduran kek kalıbında yaptığım bu haşhaşlı çörek oldu.
MALZEMELER

  • 5 Su Bardağı Un(Yaklaşık)
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Paket Toz Maya
  • 100 Gr Dövülmüş Haşhaş
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı tuz
  • 2 Tatlı Kaşığı toz şeker
Önce mayayı 2 su bardağı ılık su içerisinde bekletiyoruz. Yoğurma kabına ılık sütü,  içinde mayayı beklettiğimiz ılık su , şeker , tuz ve sıvıyağı alıp, karıştırıyoruz ardından unu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yapıyoruz. Hazırlanan hamuru ılık ortamda 40-45 dakikada mayalandırılıp beş parçaya ayırıyoruz. Diğer tarafta haşhaş 2 çay kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştıralım . Merdane ile açtığınız parçaların üzerine yağla karıştırdığımız haşhaşı güzelce sürüp rulolar elde ediyoruz bu rulolardan iki parmak kalınlığında keserek yağlanmış kalıba yerleştiriyoruz. Tepsi mayası maksadıyla birazda kalıpta beklettiğimiz çöreklerimizi 200 derece önceden ısıtılmış fırına verip 40 dakika kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kurumasını önlemek için fırında bekletmeden çıkarıp üzerini örtüyoruz



1 yorum:

  1. harika bir görüntü canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil