31 Ocak 2011 Pazartesi

Ekşili Köfte

İsterseniz çorba, isterseniz ana yemek olarak değerlendirebileceğiniz bir tarif; Ekşili Köfte

  • 300 gr. kıyma
  • 1 fincan pirinç
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 8 bardak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu   



Kıyma, pirinç  ve baharatlar bir kapta yoğrulduktan sonra fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Hazırlanan köfteler unlu bir tepsiye konur.Tencerenin içerisinde su kaynatılır Kaynar suyun içerisine minik küpler şeklinde doğranan havuçlar ve patatesler eklenir. Ben daha geç pişer endişesiyle önce havuçları 5dk kadar kaynattıktan sonra patatesleri ve en son köfteleri ekledim. Köfteler eklenmeden iyice una bulanmış olmalı. Ayrı bir kabın içinde çırpılan yumurta sarısı, limon suyu ve un karışımına  köftelerin içinde kaynamakta olduğu sudan 1-2 kaşık kadar karıştırılarak ilave edilir. Ve bu şekilde terbiye edilen yemeğimiz servise hazırdır.

6 yorum:

  1. Çok severim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık arkadaşım.
    en sevdiğim lezzetlerden biridir.segiler.

    YanıtlaSil
  3. Vallahi canım istesi şimdi.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK BU ŞEKİLDE HİÇ YAPMAMIŞTIM.ÇOK GÜZEL OLMUŞTUR..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  5. Asla hayır demem:)
    Anneanne çorbası derdik biz.Her gittiğimizde yapardı.Öyle tatlı gelirdi ki..
    Ellerinize sağlık.
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlaSil
  6. AYY çok severim çok güzel görünüyor. ellerine sağlık

    YanıtlaSil