11 Ocak 2011 Salı

Mercimekli Kısır

Malzemeler
*1 su bardağı mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*1 demet taze soğan
*1 demet dereotu
*1 demet maydanoz
*4-5 kornişon turşu
Yapılışı
Sıcak suyla kabartılan bulgurun içine haşlanıp süzülen mercimekler ilave ediliyor. Yeşillikler doğranıp ilave edildikten sonra bir miktar zeytinyağ ve limonla tatlandırılıyor. Klasik kısırdan sıkılanlara alternatif bir lezzet :)

5 yorum:

  1. blogunuz hayirli olsun. iki tarif de cok degisik, ellerinize saglik. berlinden sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. aramıza hoş geldiniz ve bloğunuz hayırlı olsun .Kısırı çok severim mercimekli daha önce denememiştim ellerinize sağlık.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. merhaba arkadaşım hoşgeldin aramıza:))
    güzel paylaşımlarda bulunuruz inşallah
    kısırı bu haliyle denemek gerek ellerine sağlık arkadaşım
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Aramiza hos geldiniz sesalar getirdiniz ellerinize emeklerinize saglik .Kucak dolusu sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil