Malzemeler
*1 su bardağı mercimek
*2 su bardağı ince bulgur
*1 demet taze soğan
*1 demet dereotu
*1 demet maydanoz
*4-5 kornişon turşu
Yapılışı
Sıcak suyla kabartılan bulgurun içine haşlanıp süzülen mercimekler ilave ediliyor. Yeşillikler doğranıp ilave edildikten sonra bir miktar zeytinyağ ve limonla tatlandırılıyor. Klasik kısırdan sıkılanlara alternatif bir lezzet :)
blogunuz hayirli olsun. iki tarif de cok degisik, ellerinize saglik. berlinden sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim
YanıtlaSilaramıza hoş geldiniz ve bloğunuz hayırlı olsun .Kısırı çok severim mercimekli daha önce denememiştim ellerinize sağlık.Sevgiler....
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım hoşgeldin aramıza:))
YanıtlaSilgüzel paylaşımlarda bulunuruz inşallah
kısırı bu haliyle denemek gerek ellerine sağlık arkadaşım
kocaman sevgiler
Aramiza hos geldiniz sesalar getirdiniz ellerinize emeklerinize saglik .Kucak dolusu sevgiler canim öptüm.
YanıtlaSil