Blogcu arkadaşlar sağ olsun, muska şeklinde lahana sarmayı onlardan öğrendim. Bir çok blogda gördüm gördükçe de canım çekti. Bazıları Afyon yöresine ait demiş bazıları Kütahya, ben daha önce hiç görmemiştim ama iyi ki koymuşlar bloglarına, iyi ki vesile oldular öğrenmeme, çok beğendim. Hepsine teşekkürler.
Malzemeler:
* 1 tane sarmalık beyaz lahana
* 1 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 büyük kuru soğan
* 3 yemek kaşığı zeytin yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, karabiber, kuru nane
Yapılışı: Öncelikle lahana kaynar suda haşlanır. Diğer tarafta kuru soğan ince ince doğranıp zeytin yağda hafif kavrulur. Ardından salça ve pirinçte eklenip pirinç az suyla pişirilir, sardıktan sonra pişeceği için az pişirilir. . Baharatlarımızı da ekledikten sonra demlenmeye bırakılır.
Haşlanan lahana yapraklarından şeritler hazırlanır. Hazırladığımız içten küçük bir parça alıp kenarına koyulur ve lahana yaprağı üçgen şeklinde katlanır. Sürekli köşelerini üçgen katlayarak muska böreği gibi sarılır. Tencereye dizip kısık ateşte pişirilir..
Bende böyle sararım lahanayı. görünce nasıl canım çekti ellerine sağlık
YanıtlaSilÇOK HOŞ SARILMIŞ BUNLAR ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK ŞIK OLMUŞ ÖPÜYORUM...
YanıtlaSilçok muntazam sarmışsınız,görüntüde çok güzel.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilarkadaşım ne değişik bir sarış şekli.eline sağlık.ama bence başlığı üçgen yada muska lahana sarması diye değişmek lazım.bu leziz sarmaların ççoooook güzel bir özelliği var.SARILIŞ ŞEKLİ:)
YanıtlaSilSEVGİLEİRMLE
Bende bu sekil saris seklini blogda ögrendim ama daha denemedim..çok lezzetli gorunuyor ellerine saglik canim...
YanıtlaSilSon zamanlrda hep böyle görüyorum özeniyorum ama muska yufka saramayan ben lahanayı nasıl sararım acaba:)
YanıtlaSilEllerine saglik. Mis kokusu buralara geldi. Sevgiler...
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK MUNTAZAM OLMUŞ BİZ LAHANAYI SADECE ÜÇGEN SARABİLİYORUZ,DİĞER ŞEKLİNİ BİLMEM:))
YanıtlaSilSELAMLAR SEVGİLER
evet kütahya'nın yöresel yemeklerindendir hatta kıymalısıda yapılır her ikiside çok lezzetli olur
YanıtlaSil