15 Şubat 2011 Salı

Mantı Makarna


Tabi ki  hamur açılarak yapılmış mantı tadında değil, ama hamur açıp mantı yapma imkanı olmayanlar için hazır ürünlerden daha cazip bir lezzet bence.



Malzemeler
1 paket mantı makarna ( hemen her markanın vardır)
250-300 gram kıyma
1 adet soğan
kırmızı biber, karabiber, tuz
yoğurt
Sos için; 2  yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biber
Hazırlanışı
Makarnayı tuzlu suda hafif haşlıyoruz ama tam pişirmiyoruz içini doldurduktan sonra pişecek çünkü. Soğanı minik minik doğrayıp baharatlar ile beraber kıymaya ekleyip karıştırarak iç harcı hazırlıyoruz. Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi makarnaların içlerini kıyma harcı ile doldurup tekrar haşlıyoruz. Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ve tereyağlı sos gezdirip servis yapıyoruz...


7 yorum:

  1. Canım haklısın bende bayılırım vede yaparım.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. aa makarnayı böyle yapmak hiç aklıma gelmemişti,değişik ve pratik bir tarif olmuş.ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  3. of off makarnaa... ellerinize sağlık.. asla hayır demem :)

    YanıtlaSil
  4. BİR ARKADAŞIM VARDI ÇOK YAPARDI BU ŞEKİLDE.ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  5. Hola nuevamente desde España ..las ultimas recetas una delicia ..esta pasta rellena muy apetitosa ..Felicidades .BESOS MARIMI

    YanıtlaSil
  6. Hayır hayırrrrr bence en lezzetlisi ve pratiği haşla makarnayı dök üstüne kıymalı harcı bol sarmısaklı yoğurdu al sana mantı:)Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Bunu bende yapmistim ve gerçekten çok lezzetli oluyor,ah birde o doldurmasi olmasa:)) afiyetler olsun canim.

    YanıtlaSil