Bütün olarak fotoğrafını çekmek istedim, fakat bizim ev halkı sağ olsun ben çekene kadar sabredemediler. Hakikaten bahsettikleri kadar pratikmiş. Ve fırında yapılan tuzlu kekten çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Tarifi hem mutfaknotları'nda hem de nanemaydanozsofrası'nda görmüştüm. Kendimce biraz ekleme yaptım tabi;.
Tarif şöyle:
2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet dere otu
pul biber, karabiber
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Malzemelerin tümünü mikser yardımıyla çırpıyoruz ve derin olmayan bir teflon tencereye döküyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Bir kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını da iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Ellerinize sağlık kek çok güzel görünüyor,yanında bir bardak çay ile harika olur.sevgiler..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor eline sağlık canım
YanıtlaSilHımmm,tam benlik,deneyeceğim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSiltatlı kekler gibi tuzlularıda severim :))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
ellerine sağlık canım harika olmuş
YanıtlaSilayrıca link verdiğin için sonsuz teşekkürler ediyorum
cuman mubarek olsun
sevgiler
öpüyorum
CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK HOŞ PRATİK
YanıtlaSil:))
MMM TADIDA ÇOK GÜZELDİR
:))