15 Mart 2012 Perşembe

Teflon Tencerede Tuzlu Kek

Bütün olarak fotoğrafını çekmek istedim, fakat bizim ev halkı sağ olsun ben çekene kadar sabredemediler. Hakikaten bahsettikleri kadar pratikmiş. Ve fırında yapılan tuzlu kekten çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Tarifi hem mutfaknotları'nda  hem de nanemaydanozsofrası'nda görmüştüm. Kendimce biraz ekleme yaptım tabi;.
Tarif şöyle:
2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet dere otu
pul biber, karabiber
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Malzemelerin tümünü mikser yardımıyla çırpıyoruz ve derin olmayan bir teflon tencereye  döküyoruz. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Bir kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirerek diğer tarafını da iyice kızarana kadar pişiriyoruz.




6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık kek çok güzel görünüyor,yanında bir bardak çay ile harika olur.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Hımmm,tam benlik,deneyeceğim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. tatlı kekler gibi tuzlularıda severim :))
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım harika olmuş
    ayrıca link verdiğin için sonsuz teşekkürler ediyorum
    cuman mubarek olsun
    sevgiler
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. CANIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK HOŞ PRATİK
    :))
    MMM TADIDA ÇOK GÜZELDİR
    :))

    YanıtlaSil