29 Haziran 2012 Cuma

Tavuk Köftesi


Bilgisayarın yavaşlığı, fotoğraf makinesinin yokluğu derken ara fazla uzadı dayanamadım cep telefonu ile çekiverdim dün akşam yaptığım tavuk köftesini. Arada uğruyorum ama yeni kayıtlar eklediğim zamanlardaki kadar sık olmuyor. Bir de sıcaklar eklenince kayda değer tarifler de denemiyorum galiba neyse mazeretleri fazla sıraladım.
Tavuk Köftesi
Tavuk kıyması (Tavuk kıyması elde etmek için ben kemikli göğüs etinin kemiklerinden ayırıp rondodan geçirdim)
2 kaşık galeta unu
1 adet soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
Rendelenen soğan ve baharatlar kıyma ile karıştırılır, buzdolabında dinlendirildikten sonra köfte şekli verilerek bol kızgın yağda kızartılır.

7 yorum:

  1. çok sevdiğim lezzetlerden,ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. hmm ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bildiğimiz klasik kıymadan farklı görünmüyor,aynı lezzette olduğuna eminim,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. BİZİM EVDEDE ÇOK SEVİLEN BİR TARİFTİR
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  5. huuuuuuu komşuuu ben geldim .
    çabucak gelin özledik.

    YanıtlaSil
  6. çok severim ellerine sağlık ,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. çok severim köfteyi tavuk köftesini de et kadar sık olmasa da yaparım,nefis görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil