27 Aralık 2012 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği


Klasik ama vazgeçemediğimiz börek çeşitlerinden biri gül börek, tam da mevsimindeyken ıspanaklısı benim vazgeçilmezlerimden . Tarifi bir de ben de bulunsun demi ama;

5 yufka
750 gram kadar ıspanak 
1 soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı

Ispanakları yıkayıp küçük küçük doğradıktan sonra soğanla birlikte kavuralım, tuz ve biraz karabiber ekleyerek iç malzememizi hazırlamış olalım.  Bir yufkadan dört adet gül böreği elde edilecek şekilde yufkalarımızı önce ikiye ardından tekrar ikiye bölelim.  Yufkalarımıza süreceğimiz sos olan sıvı yağ ve süt karışımını bir kasede iyice çırparak hazır edelim. Üçgen şekildeki yufkamıza önce sosumuzu iyice sürelim ve iç harcımızı yayarak rulo şeklinde saralım. Rulonun bir ucundan tutup döndürelim ve gül böreği şeklini böylece vermiş olalım. Yağlanmış fırın tepsisine böreklerimizi dizelim ve kalan sosla beraber yumurta sarısını üzerlerine sürelim. 200 derecede kızdırılmış fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim. Böreklerimizi hemen pişirmeden önce değilde , daha önce hazırlayıp buzdolabında bekletme imkanımız olursa daha da lezzetli oluyor.

7 yorum:

  1. klasiktir ama nefistir,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. klasik ama een sevdiğim börek,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  3. nefis olmuş nefis
    eline sağlık
    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  4. herkesin sevgilisi ,ellerine sağılık .

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık canım en sevdıgım borekler arasındadır cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil
  6. en vazgeçemediğim börektir ıspanak böreği sizing yaptığınızda harika duruyor resmen ye beni diyorlar ... ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. canım ayranla ıspanaklı börek istediiii:))))
    ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil