11 Ocak 2011 Salı

Baklavalı Kek

Tarifi ilk aldığımda zor görünmüştü, deneyince o kadar da zor olmadığını anladım.Sık sık yaptığım bu tatlının tarifini paylaşmak istedim.
Baklava Hamuru İçin Malzemeler:
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-1 çorba kaşığı sirke
-Alabildiğine un
-Hamuru açmak için nişasta
Kek Hamuru İçin Malzemeler.
-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı ceviz
-1.5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin Malzemeler.
-4 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
Yapılışı:
Baklava hamuru yoğrulduktan sonra 30 eşit parçaya ayrılarak nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır. 15 hamur büyütülerek tepsinin altına yayılır. Kek hamuru hazırlanarak yaydığımız hamurun üstüne dökülür. Diğer 15 hamurda büyütülüp kekin üzerine kapatılır. Fırına koymadan önce kesilir ve 150 derecede pişirilir.

Pişip  fırından çıkarılan tatlımız bir süre dinlendikten sonra  hazırladığımız şerbet ılık  olarak tatlıya dökülür.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Bloglarda görüyorum ama bir türlü denemek nasip olmadı.İnşallah birgün denerim.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil