MALZEMELER:
3 su bardağı un
1,5 su bardağı kadar su
tuz
İÇ MALZEMELER:
4 adet patates
1adet soğan
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Hamur yeterince yoğurulup 15-20 dak kadar dinlendirilir.Daha sonra hamur 16 eşit parçaya bölünerek beze yapılır
Yapılan bezeler tabak büyüklüğünde açılır.8'erli iki gurup haline getirilerek araları tek tek sıvı yağ ile yağlanır.
Hamurun bir gurubu tepsi büyüklüğünnde açılır ve iç malzemenin tamamı konur.Diğer hamur gurubuda açılarak tepsiye konur.
yaklaşık 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
afiyet olsun canim enfes görünüyor.. sevgiler
YanıtlaSilHarika ellerine saglik..afiyet olsun canim,sevgiler.
YanıtlaSilel açması börek nasılda güzel olmuştur ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilOff off çok samimi bir arkadaşımın kayınvalidesi yapar bu böreği.Ben hiç denemedim ama çok severim.Ellerine sağlık canım ne güzelde anlatmışsın.
YanıtlaSilhiç yapmadım bunu merak ettim şimdi bak
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sıcacık sevgilerimle
bunun harcı bide pırasalı oldumu offfffff miss miss :)
YanıtlaSil