19 Şubat 2011 Cumartesi

İncir Uyutması

Yeni yeni lezzetlerle tanışmanın en güzel yolu yemek bloglarıymış meğer, keşke daha önce tanışsaymışım sizlerle. Bu tarifi bir hafta kadar önce http://humeyraninyeri.blogspot.com/ arkadaşımda gördüm o günden beri hiç aklımdan çıkmadı. Ve bugün deneme fırsatı buldum, bence vakit kaybetmeyin hemen deneyin.
Tarifi orjinalindeki gibi uyguladım sadece üzerine ceviz ekledim.

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 12-13 adet kuru incir
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Üzeri için bir miktar ceviz
Yapılışı
 Kaynayan sütün içine minik minik doğranan incirler eklenerek  bir miktar daha kaynatıyoruz.  Kaselerimize aldığımız tatlılarımızı yoğurt mayalar gibi sararak bir süre bekletiyoruz. Daha sonra soğutarak ikram ediyoruz...

8 yorum:

  1. bende bu tarifi görmüştüm,ama tereddüt ettim acaba tadı nasıl olur diye.sen beğendiysen güzeldir muhakkak,listeye alındı.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. canım benim pek güzel görünüyor ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. İncir uyutması benimde aklımda:)Ellerine sağlık sen denemişsin bile.Gazozlu poğaçayı sormuşsun canım kesinlikle şekerli bir tadı yok belirtmek istedim.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Peki katılaşıyormu ve 2 çorba kaşığı şeker tatlı olması için yetiyormu?Merak ettim.ellerine sağlık canım.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Beğenileriniz için teşekkürler arkadaşlar. Sevgili limon çiçekleri incirler tatlı olduğu için şeker yeterli oluyor, katılaşması da yoğurt kıvamında diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  6. CANIM ELLERİNE SAĞLIK.DUYDUM AMA DENEMEDİM BENDE.
    BU ARADA HASRETİN BLOGUNA BEN GİREBİLİYORUM SORUN YOK BİRDE GOOGLE DAN DENE İSTERSEN.
    ÖPÜYORUM.

    YanıtlaSil
  7. selamlar ;)

    bende iyiki bloglar var diyenlerdenim! ne kadar güzel bir paylasim degilmi ?! farkli farkli mutfaklar, gönüller tanimak cok güzel!

    Incir Uyutmasini bende bir kitabimda görmüsdüm ama denemek daha kismet olmadi.. su siralar baya bir moda oldu bu tarif, bende pek bir merak etmeye basladim artik ;)

    ellerine emegine saglik! cok lezziz görünüyor!sunumunda cok hos olmus..cevizde cok güzel yakismis! afiyet sekerler olsun ;)

    siteme giris yapamidigini okuyorum simdi ;) ama galiba sorun giderildi degilmi.. ;)

    sicacik sevgilerimi gönderiyor.. hayirli geceler diliyorum..

    YanıtlaSil
  8. Beğenmene sevindim. İyi ki bloglar var diyorum ben de. Ben de bu tarifi bir başka blogta görüp öğrenmiştim çünkü :)

    YanıtlaSil