7 Şubat 2011 Pazartesi

Ispanaklı Börek



Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
İç Harcı

  • 2 tane kuru soğan
  • Yarım kilogram ıspanak
Önce küp küp doğranmış soğan, 
daha sonra temizlenip doğranmış ıspanak yaprakları yağda kavrulur ve iç harcımız hazırlanmış olur.

Yufkalar ortadan ikiye ayrılır,  süt-sıvı yağ karışımı sürülüp, harcımız yayılarak rulolar hazırlanır. Ardı ardına  yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 250 derece fırında pişirilir.

6 yorum:

  1. Ispanakli olan herseyi çok ama çok severim,böregin de nefis olmus dolamali ay ay çay içicem birazdan keski su tabagi alsam:))sicacik sevgilerimle canim.

    YanıtlaSil
  2. Ispanakli olan herseyi severim, ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  3. bende severim bir dilim alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  4. selamlar arkadaşım.
    bayılıyorum bu lezzetyer.
    ellerine sağlık.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım ıspanaklı böreğe. Canım ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Herkes gibi bende de ıspanaklı böreğin yeri başkadır.Bol köpüklü ayran eşliğinde yemeye bayılıyorum! :)
    Ellerinize sağlık.
    Kalbi selamlarımla

    YanıtlaSil