Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tane kuru soğan
- Yarım kilogram ıspanak
Önce küp küp doğranmış soğan,
daha sonra temizlenip doğranmış ıspanak yaprakları yağda kavrulur ve iç harcımız hazırlanmış olur.
Yufkalar ortadan ikiye ayrılır, süt-sıvı yağ karışımı sürülüp, harcımız yayılarak rulolar hazırlanır. Ardı ardına yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 250 derece fırında pişirilir.
daha sonra temizlenip doğranmış ıspanak yaprakları yağda kavrulur ve iç harcımız hazırlanmış olur.
Yufkalar ortadan ikiye ayrılır, süt-sıvı yağ karışımı sürülüp, harcımız yayılarak rulolar hazırlanır. Ardı ardına yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 250 derece fırında pişirilir.
Ispanakli olan herseyi çok ama çok severim,böregin de nefis olmus dolamali ay ay çay içicem birazdan keski su tabagi alsam:))sicacik sevgilerimle canim.
YanıtlaSilIspanakli olan herseyi severim, ellerin dert görmezsin canim
YanıtlaSilbende severim bir dilim alabilir miyim?
YanıtlaSilselamlar arkadaşım.
YanıtlaSilbayılıyorum bu lezzetyer.
ellerine sağlık.
sevgilerimle
Bayılırım ıspanaklı böreğe. Canım ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilHerkes gibi bende de ıspanaklı böreğin yeri başkadır.Bol köpüklü ayran eşliğinde yemeye bayılıyorum! :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Kalbi selamlarımla