21 Şubat 2011 Pazartesi

Patatesli Tuzlu Kek

Pratik ve tuzlu birşeyler arıyorsanız ideal bir tarif.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2  su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
Yapılışı
    Patatesler küp küp doğranır, havuç rendelenir, dereotu ince ince kıyılır. Ardından yumurta çırpılır yoğurt, sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. En son kabartma tozu eklenmek kaydıyla diğer malzemeler eklenir. Aslında üzerine susam da serpecektim ama unutmuşum :)  180 derece fırında pişirilir.

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım hem pratik hemde çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. patetesliii hemdeeee :)!!. görüntü harikaa,yapımıda pratikmiş.ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  3. BİR DÖNEMLER TAKMIŞTIM BU KEKE HEM KOLAY HEMDE PRATİK OLMASI AYRICA GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK TATLIM...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Patatesli olan hersey bizim evde sevilir:))esim sürekli der iyiki sende benim gibi patatesi seviyorsun diye yani amaç daha fazla yemesi:))bu da çok güzel bir kek olmus ellerine saglik canim,yani olsa yok demezdik:))sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık patates sever olarak severek yapıp tükettiğim bir lezzetdir..

    YanıtlaSil