22 Şubat 2011 Salı

Zeytinyağlı Pazı Sarması

İlk defa denedim pazı sarmasını hiç pişman olmadım bundan sonra sık sık yaparım. 

Ben bir demet pazı kullanarak yaptım gördüğünüz fotoğraftaki kadar çıktı, pek narinmiş pazı yaprakları hemen açıldı sarmaların bazıları gördüğünüz üzere. 

Malzemeler
  • 1 demet pazı yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4 kaşık zeytinyağ
  • karabiber, tuz, kuru nane
Yapılışı
   Pazı demetleri bol soğuk suda yıkandıktan sonra  kaynar suda 2-3 dakika haşlanır ve tekrar soğuk suya tutulup süzdürülür. Soğan ince ince kıyılıp zeytinyağda kavrulur yıkanan pirinçler de eklendikten sonra diğer sarmaların iç harçlarında olduğu gibi az suyla pişirilir. Baharatlar eklenir. Ardından  pazı yapraklarımız iç harcımızla sarılır ve tencereye yerleştirilir.  Yarım su bardağı su eklenerek pişirilir.
 

12 yorum:

  1. Sarmalar çok güzel olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bende geçenlerde ilk defa yaptım yaprak sarma bundan sonra bende bol bol yaprak sarıcam çok severim :) pazı dolmasınıda bol yoğurtla yiyorum zeytinyağlı olsa bile :)

    YanıtlaSil
  3. Canim ne güzel sarmissin öyle ellerine saglik...eminim ki çok güzel olmustur ve afiyetle yenmistir,bende bol yogurtla severim:))iyi aksamlar canim.

    YanıtlaSil
  4. Canim merhaba, farkedip beni uyardigin icin tesekkür ederim. O tarifin haricinde iki tarifimi daha kullanmislar. Bu tarz insanlarla nasil basedilir bilemiyorum, en iyisi prim vermemek galiba.

    YanıtlaSil
  5. olsada yesek.. :))

    bu arada herkesi ve blog sahibesinide bloğuma beklerim..

    http://sutlugofret.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyorlar ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglık cokda guzel olmuslar.
    ben zeynep blogspotta yenıyım ..blogunuda yenı gezdım tum tarıfler nırbırınden guzel ellerine emegıne saglık:)
    bende beklerım .senı izlemeye aldım:)

    YanıtlaSil
  8. Canım bloğumda ödülün var alırsan sevinirim...

    YanıtlaSil
  9. memeleketimde pazıyı lorlu ve fırında yaparlar :) elinize sağlık,çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  10. daha önce hiç yemedim ama çok merak ediyorum,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, Size etkinlik için davetiye birakiyorum, 9 mart / 29 mart tarih arasinda yapilan bu etkinlige katilmaniz ümidiyle. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 63.http://www.nasibimce.com/ tarafından hazırlanmıstır. Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler, böyle güzel bir etkinlige ben yani http://pasasofram.blogcu.com/ evsahipligi yapacagim icinde cok mutluyum. Umarim güzel tariflerinizle sizde katilirsiniz

    YanıtlaSil
  12. Aman allahım bu ne yeşillik buruyakadar yeşil sanki bahçeden taze yeşillik gibi tariflerin görünüşleriyle yapılışlarıyla enfes ellerine saglık arkadaşım

    YanıtlaSil