Malzemeler
Kek
- 3 yumurta
- 5 fincan şeker
- 1 fincan ayçiçek yağı
- 5 fincan un
- 1 su bardağı haşlanmış, süzülmüş, rondodan geçirilmiş ıspanak
- 1 paket kabartma tozu
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 1 litre süt
Yumurtalarla şeker çırpılır ardından diğer kek malzemeleri eklenerek tepsiye dökülür 170 derecede pişirilir ve kek hazırlanır. Diğer tarafta şeker, un ve soğuk süt karıştırılıp pişirilir, mikserle çırpılarak soğutulur. Kek ikiye kesilir kremanın yarısı ortasına diğer yarısı üzerine dökülür ve kivi dilimleriyle süslenir.
Bende oğlumu böyle kandırmıştım.Çünkü ıspanaktan nefret ediyor ama bunu yedi tabi :)eline sağlık çok nefis görünüyor
YanıtlaSilıspanaklı keki bende çok severim ellerine sağlık..
YanıtlaSilrenk süper
YanıtlaSilellerinize sağlık
harıka oluyor de mi yumuşacık.ellerıne sağlık
YanıtlaSilUzun zamandır yapmadığım harika bir pasta. Bugün ben de arkadaşlara "evdeki ıspanakla pasta yapayım" demiştim:)) Ben muz düşünmüştüm ama kivi de harika bir fikir. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet, şifa olsun.
YanıtlaSilSevgiler....
Çok severim bende..
YanıtlaSilNefisss görünüyor canım
Sevgiler.
Muhteşem görüntüde olmuş, elinize sağlık
YanıtlaSilwww.ihlamurcum.com
benim de çok kandırmışlığım vardır antep fıstıklı kek diye: ) ellerinize sağlık: )
YanıtlaSilaman allahım bir görsel şölen çok hoş bir tarif! ellerinize sağlık!
YanıtlaSil-------------
http://hayattanyenilikler.blogspot.com/ takip ederseniz sevinirim daha yeniyim :) biraz diyet biraz hayatın lezzetlerinden bahsetmeyi planlıyorum, umarım faydalı olabilirm :)
Beni de fıstıkli diye kandirmislardi. Kivili de iyi fikir. Elinize saglık.
YanıtlaSil