Brokoli; Sağlımız için faydası saymakla bitmeyen ve sofralarımızdan eksik etmememiz gereken önemli bir sebzedir. Hatta brokolinin küçük yeşil mucize olarak adlandırıldığını duymuştum.
En önemli ve çok bilinen özelliği kansere karşı iyi bir koruyucu olmasıdır Brokoli tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Brokoli de diğer lahanagiller gibi beta karoten kaynağıdır ve serbest radikallerin zararlarına karşı vücudu korur.
Gelelim tarifimize;
Brokoli resimde görüldüğü gibi büyük çiçekler halinde doğranır, havuçlar ince halkalar şeklinde dilimlenir ve ikisi beraber çok az su ile haşlanır soğuyunca servis tabağına alınır.
Sosunu hazırlamak için bir kaseye 2 kaşık zeytinyağı zeytinyağı, 2 kaşık sirke, ve bir diş ezilmiş sarımsak eklenip iyice karıştırılır
Hazırladığımız sos brokolinin üzerine dökülüp servis yapılır.
ellerine sağlık canım
YanıtlaSil:)
çok güzel anlatmışsın
teşekkürler.
çok severim,sağlıklı ,lezzetli,pratik ne rarsam onda var yani:)
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım...
Merhabalar,
YanıtlaSilAnlatımınla,görünümüyle ve lezzetiyle tam bir vitamin deposu.Eline sağlık canım.,Sevgiler...
çocuklarımın çok sevdiği bir lezzet:) görüntüsüde çok hoş olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSil