5 Şubat 2012 Pazar

Bursa Mantısı

Mantı deyince genelde akla kayseri mantısı gelir, fakat  bursa yöresine ait diye bildiğim, annemden öğrendiğim bu mantıyı da paylaşmak istedim;


Hazırlanışı:   Un , su ve tuz karışımıyla sert denilebilecek kıvamda bir hamur yoğurulur. Normal kıymalı mantıdaki gibi kare kare kesip, katlarken karelerin iki ucunu sıkıp ortada küçük bir havuzcuk oluşturacak şekilde, ortaya doğru birleştirilir. Yağlanmış tepsiye, kenardan başlayarak içe doğru sıralanır.  
Fırında kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta kemikli tavuk gögüs haşlanır.
Fırından çıkan mantıların üzerine önceden haşlanan tavuk parçaları yerleştirilir ve üzerine çıkacak kadar tavuk suyu dökülür. Ocağın üstüne alınır ve bir kapak kapatarak orta ateşte tekrar suyunu çekinceye kadar pişirilir.

8 yorum:

  1. Muy original esta pasta con una forma muy bonita ..intentaré probarla ,besos MARIMI

    YanıtlaSil
  2. tanıştığıma memnun oldum
    ellerine sağlık canım
    bana da beklerim
    :))))))

    YanıtlaSil
  3. ÇOK SEVERİM MANTIYI ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
    İYİ HAFTALAR..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir tarif.Ellerine sağlık.Sadece yazılarının rengi açık geldi bana rahat okuyamadım.Benim yaşım elliye doğru gittiği için olabilir.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. AY NASIL BİR EMEKTİR BU.MAŞALALHHHHHH HARIKA...........

    YanıtlaSil
  6. Mantı denince bende akan sular durur ellerine sağlık çok severim
    Afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık. maaşallah.

    YanıtlaSil
  8. değişikmiş ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil