20 Şubat 2012 Pazartesi

Şehriye Pilavı


Pirinç pilavının lezzeti ve tamamlayıcılığı tartışılmaz fakat arada başka alternatifler de sunmak gerek .Özellikle et yemeklerinin yanında iyi gittiğini düşünüyorum şehriye pilavının; ben biraz daha kırmızı renkli olacağını düşünmüştüm aslında ama sanırım domates rendesi az gelmiş miktar çoğaltılabilir veya belki biraz domates salçası  eklenebilir.


MALZEMELER:
1 su bardağı arpa şehriye 
2 su bardağı su 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 adet havuç
3-4 kaşık domates rendesi
dereotu
tuz



Sıvı yağı tencereye koyup eritin, şehriyeyi rengi değişene kadar( hafif kahverengi bir ton) kavurun, Şehriye  rengini aldıktan sonra rendelenmiş  havucu,  yazdan hazırlanan domates rendesini ve tuzu ekleyip şöyle bir çevirin. Ardından kaynar suyu ekleyin. Ve suyunu çekene kadar pişirin. Doğranmış dereotlarını katıp karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakın


10 yorum:

  1. nefiss görünüyor ellerien sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Rengi de bana çok hoş göründü.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. çok severim arpa şehriye pilavını ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. ŞEHRİYE PİLAVI DA AYRI GÜZEL OLUYOR,BEN DE SEVERİM.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM.NEFİS GÖRÜNÜYOR.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  5. En favori pilavlarımdandır, müthiş .Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. ben geldim
    benim güzelim çok harika yapmış
    oğlum buna bayılır
    muhabbetle kal canım
    :))))))))

    YanıtlaSil
  7. ellerıne sağlık canım harıka bır pilav olmus,sevgıler..

    YanıtlaSil
  8. Daha çok pirince ekleyerek yapsak da kendi başına da çok nefis bir pilav oluyor şehriye. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Bende çok severim şehriye pilavını, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Şehriye pilavı sık yapmasamda hoşuma gidiyor çok hoş görünüyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil