Malzemeler:
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı su
Tuz
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un.
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
1 su bardağı yoğurt, su ve karbonat karışımına un eklenerek hamur yoğrulur. Vakit varsa hamur biraz dinlendirilir. Hamur dan koparılan parçalar oklava yardımıyla açılır. İstenirse kurabiye kalıplarıyla şekilli ya da kare kare kesilir. Yağda kızartılır. Kızartmayı derin kızartma tenceresinde yaparsanız daha güzel kabarırlar. Özellikle Kahvaltılarda ve 5 çayında yanında peynir, zeytin, domates ile çok güzel gider.
Çok Manidar bulduğum bu karikatürü de paylaşmak istedim.
Çok Manidar bulduğum bu karikatürü de paylaşmak istedim.
günaydıııınn:))ellerine sağlık canım gerçekten enfess görünüyorlar..selam ve dua ile kal...
YanıtlaSilNefis görünüyor, şekillerine bayıldım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Sevgiler...
CANIM BEN GELDİM
YanıtlaSilBENİM OĞLUMUN EN SEVDİĞİNİ
YAPMIŞSIN
MAHARETLİ ELLERİNLE ÇOK GÜZEL KABARMIŞ
MUHABBETLE CANIM
ELLERİNE SAĞLIK
:)
hamur kızarmasını çok severim yaparımda ama böyle hiç denememiştim,eline sağlık olsun...
YanıtlaSilhamur kızartmasını çok severim arkadaşım ellerine sağlık.
YanıtlaSilkarikatürede bayıldım. :))
Şeliyle çok şirin olmuşlar, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilben az önce senden gördüm bunu yaptım çok güzel oldu :)) ben oklavayla açtıktan sonra arasına peynir koydum bir kat daha yufka koydum öyle kestim şekillerle çok kabardı birde çok oldu bir küçük tepsi doldu:))
YanıtlaSilAradigim bir tarifti gercekten guzel gorunuyorlar elinize saglik
YanıtlaSilşekilli çok güzel görünüyor şimdi ben de yapacağım :) :) :)
YanıtlaSil