28 Mart 2012 Çarşamba

Kıymalı Pide

Çocuklar dışarıdan yemek yemeye  bayılıyorlar. Ben ise nasıl yapıldığı konusunda endişelenenlerdenim. Yine çocukların dışarıdan pide söylemek istedikleri bir akşam ben de yapabilirim dedim ve sıvadım kolları. Hiç de zor değilmiş.
 Hamur için Malzemeler:

4 su bardağı un, 1 çay bardağı ılık süt  1 çay bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz,  1 yemek kaşığı toz maya

Kıymalı iç için malzemeler:

200gr kıyma,  2 adet kuru soğanın rendesi,  2  adet domatesin rendesi, 1 adet sivri biber,  tuz,  karabiber


Yapılışı toz maya ılık suda 15 dakika kadar  bekletilir süt,  şeker ve tuz eklendikten sonra yavaş yavaş un eklenerek yumuşakça bir hamur elde edilir.  Üzerine nemli bez örtülüp  serin olmayan  bir yerde yarım saat kadar dinlendilirilir. Hamurdan yumruk  büyüklüğünde parçalar kopartıp, oklava ile dikdörtgen olacak şekilde açılır.  Kıymalı harç için verilen malzemeler karıştırılıp elde edilen  karışımdan açılan pide hamuruna sürülür ve kenarları biraz kapatılarak pidenin şekli verilir.. Fırın tepsisinde  200C fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağ sürülür.
Ve tarifimi 73. hafta porslen demlik çay saati etkinliği için gelibolu17 arkadaşıma gönderiyorum

15 yorum:

  1. offf süper bi görüntü tadıda süperdir eminim,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım,ellerine emeğine sağlık,harika piden şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/kymal-pide.html yayında,gene beklerim,selamlar olsun :)

    YanıtlaSil
  3. pidenin kokusuna geldim,harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Kuzular bu güzelliği gördükten sonra eminim dışarıdan yemekten vaz geçeceklerdir.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Pideler nefis görünüyor canım. Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım aldım
    :))
    nefisssss

    YanıtlaSil
  7. bikere bende yapmayı denedim beceremedim hevesim kaçtı ama çok özeniyorum böyle güzel yapılmışları görünce ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Evet hiç bilmedigimiz tarifler geliyo bizimde amacımız bu hiç bilmedimiz tarifler gün yüzüne çıksın etkinlik sayesinde bu güzel lezzetli yöresel tarifler saklı kalmasın birbirimizle paylaşalım minimutfakdan sende paylaşmak istemezmisin bilmedigimiz bir tarifde senden gelsin. Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. evde yapılan gibisi var mı?
    nefis görünüyor,eline sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. arkadaşım harika iştah açıcı görünüyor. Olsada yesek şimdi:) Bende anne tarafından Bursa'lı olarak tariflerinin takibindeyim.Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. herkes harika yorum yapmış ama hamurun kıvamı nasıl bilen var mı? toz maya bazen sert bir hamura neden oluyor da bende bugün yapıcam sonra hemen yorumlarımı yapıcam :) umarım burda gözüktüğü gibi olur...

    YanıtlaSil
  12. fırından çıkardık ve eşimle bayılarak yedik muhteşem bir tat anlatamam ama ben tarifde ufak değişikler yaptım hamurunda ; yarım çay bardağı yağ koydum bana kuru olur gibi geldi ve hamuru 4 su bardağı un almıyor daha az alıyor çok lezzetli bi hamur oldu 8 tane çıktı buarada iç malzemesine bir kaç diş sarmısakda koyun ve robotto çekin hepsini ben tepsinin yarısına fırından çıkarmadan 2-3 dak önce rendelenmiş kaşar koydum ve çok daha lezzetli oldu bu tarifi paylaştığınız için çok teşekkürederim midemiz bayram etti :))

    YanıtlaSil
  13. Beğenmenize sevindim sizinde ellerinize sağlık . Bu arada ben genelde toz maya kullanırım ve mayalılarım sert olmuyor. Bir daha ki denemem de sarımsak ve kaşar teklifinizi değerlendireceğim mutlaka..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. bende 4 bardak unu aldıramadım sıvı miktarı az gibi geldi şuan mayalanıyor sonuç umarım güzel olur sıvıyağ takviyesiyle hamuru yumuşatabildim biraz 4 bardak una 1 çay bardağı su 1 çay bardağı süt az değilmi acaba ben mi yanlış yapıyorum

    YanıtlaSil