2 Nisan 2012 Pazartesi

Kadayıflı Muhallebi


 İsmine 'Kadayıflı Muhallebi' dedim ama aslında kullandığım tarif tavuk göğsü tarifiydi. Her zaman kadayıfları borcamın altına yayar muhallebiyi ise üstüne dökerdim. Bu defa arkadaşların birinde görmüştüm, hatta yorum olarak da ne güzel fikir tek kişilik sunum ben de öyle deneyeceğim demiştim onu denedim. Fakat ne yazık ki kimde gördüğümü unuttum affetsin beni .
Malzameler
1 litre süt
1 bardak un
1 bardak toz şeker
150 gram margarin
150 gram kadayıf
Yarım su bardağı ceviz
Yapılışı
Benim kadayıflarım önceden hazırdı fırını başka bir şey pişirmek için açtığımda kadayıfları da tepsiyle üzerine biraz yağ gezdirip fırına atıyorum. Kızardıktan sonra ovalayarak küçültüp buzdolabı poşetinde saklıyorum hazır bulunuyor. İşte o hazır kadayıfların içine 2 çorba kaşığı kadar toz şeker yarım su bardağı ceviz ve biraz tarçın katarak harmanladım. Tavuk Göğsünün yapılışı ise şu şekilde; Margarini tencerede eritip unu katıyoruz, biraz kavuruyoruz rengi değişmeden soğuk sütü ilave etmeye başlıyoruz. Unun topak olmaması için devamlı karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca şekeri de ilave ediyoruz kıvamı koyulaştığında tencerenin altını kapatıyoruz. Mikserle 10- 15 dakika çırpıyoruz. Kapların alt kısmına tavuk göğsünden birer kepçe koyup üzerlerine kadayıfımızı yayıyoruz. Kalan tavuk göğsünü biraz daha çırpıp neredeyse tamamen soğumasını bekledikten sonra kadayıfın üstüne döküyoruz. Aksi  takdirde kadayıflarla karışıyor ve kadayıflar kabın dışından görünmüyor.

15 yorum:

  1. bu tatlı en güzel tavukgöğsüyle oluytor bencede canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bende de bugün kadayıflı muhallebi tarifi var. :)) Farklı bir sunumla. Ama tek kişilik sunumlar bence de çok hoş bir fikir. Bir dahaki sefere denerim artık. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. demin bir başka blogda tepsiye yayılmış haline yorum yazdım:)bu sunumda çok güzel pratik ellerine sağlık,ayrıca kadayıfı fırın sıcağından faydalanıp kızartıp saklama fikrinide aldım bak haberin olsun:)

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK CANIM:)
    BİR KUPU ALDIM:)
    MMMMMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Tek kişilik olmasına bayıldım. Sunum çok güzel.
    Kadayıfları fırına verirken üzerlerine sıvıyağ mı, erimiş margarin mi döküyorsun. Ne kadar.? Bu fikir çok hoşuma gitti. Önceden yapıp hazırlama fikri.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım farklı bir sunum olmuş..

    YanıtlaSil
  7. NEFİS GÖRÜNÜYOR KUPLARDAN BİRİNİ ALAYIM :)))
    ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  8. ÇOK GÜZEL BİR TATLIDIR BU .ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  9. Süper bir lezzet, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Nefis nefis
    Ben de pek sık yapıyorum çok lezzetli oluyor
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Hiç denemedim bu tarifi bende hep aklımda oysa :)
    Ellerinize emeğinize sağlık.
    Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  12. Sütlü tatlılara hiç dayanamam.Çok şık...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık.. bence de tek kişilik sunum çok daha şık olmuşşşş.. iyi tatillerr: )

    YanıtlaSil
  14. Sizin yaptığınız yorumu bende yapsam?
    :-)
    Yazınızı okumadan aa ne güzle fikir demiştim meğerse aynısını sizde demişsiniz.Bence de çok güzel bir fikir bende denemeliyim böyle ellerinize sağlık,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. tariflerimiz yaptiklarimiz hemen hemen ayni.bu arada bende bursali sayilirim.orda okudum evlendim yillarca oturdum.hala bizi bekliyor evimiz.simdilik almanyadayiz.sevdiklerimizi dostlarimizi bursada biraktik.selamlar bursaya..

    YanıtlaSil