10 Ocak 2013 Perşembe

Supangle

Pratik olsun, ağır olmasın ama sofrada tatlı olsun ki ev halkı da mutlu olsun diyenlere gelsin bu tarif. Orjinaline sadık kaldım yani içine minik kek parçaları da sakladım. Laf aramızda zaten  o kek pek rağbet görmemişti.
Ben yıllar önce bir kakao paketinin üzerindeki tarifi not etmiştim,  o tarifi uyguladım bence oldu. 
Tarif şöyle
-Yarım litre süt
.7 kaşık toz şeker
-3 kaşık un
-1 küçük paket kakao
-1 kaşık margarin
Önce tencereye şeker, un ve kakaoyu koyup toz malzemeleri karıştırıyoruz, ardından sütü ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başladığında margarini de ekleyip bir müddet daha karıştırdıktan sonra içlerine birer parça kek yerleştirdiğimiz kaselerimize tatlımızı paylaştırıyoruz bu kadaaarr.



9 yorum:

  1. bayılırım o minik keklere
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Supangleyi sevmeyen yoktu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok severim,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.benim çok sevdiğim bir tatlıdır.tüm paylaşımlarınız için elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. en sevdiğim sütlü tatlılardan biridir,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil