Çok farklı değil ama belki bilmeyenler varsa onlarda benden öğrenir belki, tarif bende de bulunsun istedim
- 250 gr margarin
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-4,5 su bardağı un
- üzeri için isteğe bağlı ben haşhaş kullandım, çörek otu ya da susam da olabilir
Kabımıza margarini, pudra şekerini, tuzu, yoğurtu, ayçiçek ve zeytinyağı, salçayı
koyup ve karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yoğuralım..Unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile
0.5 cm kalınlığında açılarak kalıp yardımı ile keselim ben yine acele işim olduğundan
hep aynı kalıpla kestim, farklı kalıplarla eminim daha şık olurdu .Üzerine yumurta sarısı
sürüp isteğe bağlı olarak ya benim gibi haşhaş ya da çörek otu, susam serpilir. 180
derece önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
tuzlu kurabiyeyi her zaman tatlıya tercih etmişimdir,çok severim eline sağlık...
YanıtlaSilellerıne sağlık canım kurabiyeler nefis gorunuyor
YanıtlaSil