Önce turşularım olduktan sonra fotoğraflarını çeker o iştah açıcı halleriyle yayınlarım diye düşünmüştüm. Fakat sonra belki tarife ihtiyacı olan birine ulaşır diye bugün yaptığım turşuları hemen yayınlamaya karar verdim. İnşaalah olduktan sonra o hallerini de çeker yayınlarım. Çıtır çıtır salatalık turşuları elde etmek isteyenler için işte benim senelerdir değiştirmediğim %100 garantili tarifim. İki kg salatalıktan üç kavanoz çıktı.
1 litrelik cam kavanoz için
1 yemek kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
1,5 yemek kaşığı sirke
ekliyoruz ve kavanozu ağzına kadar kaynar su ile doldurup ters çevrilir
14 Eylül 2014 Pazar
13 Haziran 2013 Perşembe
Tuzlu Kurabiye
Çok farklı değil ama belki bilmeyenler varsa onlarda benden öğrenir belki, tarif bende de bulunsun istedim
- 250 gr margarin
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4-4,5 su bardağı un
- üzeri için isteğe bağlı ben haşhaş kullandım, çörek otu ya da susam da olabilir
Kabımıza margarini, pudra şekerini, tuzu, yoğurtu, ayçiçek ve zeytinyağı, salçayı
koyup ve karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yoğuralım..Unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile
0.5 cm kalınlığında açılarak kalıp yardımı ile keselim ben yine acele işim olduğundan
hep aynı kalıpla kestim, farklı kalıplarla eminim daha şık olurdu .Üzerine yumurta sarısı
sürüp isteğe bağlı olarak ya benim gibi haşhaş ya da çörek otu, susam serpilir. 180
derece önceden ısıtılmış fırında 20- 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
10 Ocak 2013 Perşembe
Supangle
Pratik olsun, ağır olmasın ama sofrada tatlı olsun ki ev halkı da mutlu olsun diyenlere gelsin bu tarif. Orjinaline sadık kaldım yani içine minik kek parçaları da sakladım. Laf aramızda zaten o kek pek rağbet görmemişti.
Ben yıllar önce bir kakao paketinin üzerindeki tarifi not etmiştim, o tarifi uyguladım bence oldu.
Tarif şöyle
-Yarım litre süt
.7 kaşık toz şeker
-3 kaşık un
-1 küçük paket kakao
-1 kaşık margarin
Önce tencereye şeker, un ve kakaoyu koyup toz malzemeleri karıştırıyoruz, ardından sütü ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başladığında margarini de ekleyip bir müddet daha karıştırdıktan sonra içlerine birer parça kek yerleştirdiğimiz kaselerimize tatlımızı paylaştırıyoruz bu kadaaarr.
2 Ocak 2013 Çarşamba
Sürpriz Kurabiye (Coco Star)
Kakaolu lezzetleri çok severim, hindistan cevizlileride işte bu kurabiyeler de sevdiğim bu iki lezzetin muhteşem buluşması. Lezzetli oluşunun yanı sıra çok ta şık duruyorlar. Çok övdüm kurabiyeleri gelelim tarife;
Malzemeler
1 yumurta
125 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı ay çiçek yağı
1 küçük paket (25 gr) kakao
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
2 kahve fincanı hindistan cevizi
2 kaşık toz şeker
Yapılışı:
İç dolgusunu hazırlamak için bir kaba hindistan cevizi ve toz şekeri koyalım. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp, beyazını iç dolgu malzememiz olan hindistan cevizi ve şeker karışımına ekleyelim.
Yumurta sarısı, pudra şekeri, margarin, ayçiçek yağı, kakao, hamur kabartma tozu ve unu yoğurarak kurabiye hamurumuzu hazırlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde düzleştirince içine dolgu malzememizi koyup yuvarlayıp top şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılımış 175 derece sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
27 Aralık 2012 Perşembe
Ispanaklı Gül Böreği
Klasik ama vazgeçemediğimiz börek çeşitlerinden biri gül börek, tam da mevsimindeyken ıspanaklısı benim vazgeçilmezlerimden . Tarifi bir de ben de bulunsun demi ama;
5 yufka
750 gram kadar ıspanak
1 soğan
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
Ispanakları yıkayıp küçük küçük doğradıktan sonra soğanla birlikte kavuralım, tuz ve biraz karabiber ekleyerek iç malzememizi hazırlamış olalım. Bir yufkadan dört adet gül böreği elde edilecek şekilde yufkalarımızı önce ikiye ardından tekrar ikiye bölelim. Yufkalarımıza süreceğimiz sos olan sıvı yağ ve süt karışımını bir kasede iyice çırparak hazır edelim. Üçgen şekildeki yufkamıza önce sosumuzu iyice sürelim ve iç harcımızı yayarak rulo şeklinde saralım. Rulonun bir ucundan tutup döndürelim ve gül böreği şeklini böylece vermiş olalım. Yağlanmış fırın tepsisine böreklerimizi dizelim ve kalan sosla beraber yumurta sarısını üzerlerine sürelim. 200 derecede kızdırılmış fırında böreklerimiz kızarana kadar pişirelim. Böreklerimizi hemen pişirmeden önce değilde , daha önce hazırlayıp buzdolabında bekletme imkanımız olursa daha da lezzetli oluyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)